Pedikür és lábápolás – Zsédöly Judit Lábápoló Szakember Tel.: 06-20-976-1814
KEDVES LÁTOGATÓ!
Megtisztelő számomra, hogy az én oldalamat választotta!

Zsédöly Judit vagyok, lábápoló szakember, köszöntöm Önt!

Olvassa el bemutatkozásom

ÚJ SZOLGÁLTATÁS:

Pedikűr – Lábápolás kényelmesen!
Önnek egy lépést sem kell tennie, mert a lábápoló szakember
az I., II., III., XII. kerületben házhoz megy!

Bejelentkezés: 06 20 976 1814
A TYÚKSZEM

Elolvasom

BENŐTT KÖRÖM

Elolvasom

ÖN SZERETI A LÁBAIT?

Elolvasom

SZÁRAZ TALPAK..

Elolvasom

VIGYÁZZON A LÁBAIRA!

Elolvasom

SZÁRAZ TALPAK, BEREPEDEZETT SARKAK

 

Amikor a lábat érintő valamilyen témáról beszélünk, mindig az egészséges állapothoz viszonyítunk.

A bőr a legnagyobb élő szervezet, mely egész testünket befedi. Az egészséges bőr rózsaszín, sima felületű, kellemes tapintású, kellően meleg hőmérsékletű. Az ép bőr nem cserepes, nincs kiszáradva, nem húzódik, mivel a sejtek nedvességtől duzzadnak, megfelelő a vízháztartásuk.

A víz, létszükséglete egész szervezetünknek. Amennyiben nem fogyasztunk el legalább napi két liter vizet, úgy szervezetünkben előbb – utóbb zavar támad, felborul az immunrendszerünk, nehézkessé válik emésztésünk, ez helytelen anyagcserét eredményez, a veséket nem tehermentesítjük, hullani kezd a hajunk, bereped a körmünk, kiszárad a bőrünk, és így tovább.

Mindannyian másféle bőrtípussal rendelkezünk, és bőrünk mindenütt kiszáradhat. A szájon, a tenyéren és a talpakon nincs faggyúmirigy, tehát ezeken a területeken hiányzik az a zsíros anyag, amely vízállóságot, puhaságot biztosít a bőr számára. Faggyúmirigy hiányában a talp tehát hajlamos a kiszáradásra.

A XXI. század fogyasztó orientált társadalmát kellően befolyásolja a cipődivat is. Lábunk többnyire naphosszat cipőbe szorítva, dörzsöléseknek, nyomásoknak kitéve éli életét. Ezek hatására jön létre a bőrkeményedés, melyet maga a bőr, védekezésképp termel oda a folyamatos mechanizmusok ellen.

A dehidratált láb képes úgy berepedni, hogy még vérzik is. Főleg túlsúllyal rendelkezők esetében találkozhatunk ilyen mértékű lábszárazsággal.

Az elhízás következtében még több súllyal terheljük meg az egész lábfejünket, mely statikailag is megváltozik, azaz a csontok szétcsúsznak, a lábfej szétterül. A nyomás hatására a bőr a már fentebb említett módon védi magát, tehát vastag szarut képez. A megvastagodott sarokbőr nagyon száraz, vízhiány következtében kireped, bevérzik, iszonyú fájdalmat jelent, ráadásul még veszélyes is. A fertőzéseknek egyenes utat kínál a repedés, a gyulladt állapot. Ezek a nyílások tele mennek porral, zokniból belekerülő szöszökkel, stb.

Ha Önnek hasonló lábpanasza van, sürgősen látogasson meg egy szakembert! A pedikűrös kitisztítja a repedésekben lévő szennyeződéseket, a sarkakról, talpakról eltávolítja a felesleges hámréteget, a bőr ismét fog tudni lélegezni, és a tápláló anyagok képesek lesznek bekerülni a bőr mélyebb rétegeibe. A bőr felszívó funkciójának köszönhetően ugyanis a bőrszövet magába szívja a számára szükséges hatóanyagokat. A rendszeres lábápolással tehát orvosolható a láb kiszáradása, a láb berepedezettsége is.

A pedikűrös tudja, hogy a száraz lábnak vízre van szüksége. De nem csak vízre, hanem olyan anyagokra is, amelyek a vizet megkötik, azaz benn tartják a bőrben. Ezek az anyagok a vízmegkötő anyagok. Ilyen például a lanolin, a hyaluronsav, a glicerin. Azok a krémek, melyek az említett vízmegkötő anyagokat tartalmazzák, hidratálják a bőrt, itatják, megmentik a bőrt a szárazságtól.

 

A SZAKEMBER AZ ÖN BŐRTÍPUSÁNAK MEGFELELŐ ANYAGOKKAL, HÁMKÉPZŐVEL, GYULLADÁSGÁTLÓ ÉS FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ KRÉMEKKEL GYÓGYÍTJA A LÁBON KELETKEZŐ REPEDÉSEKET.
FONTOS, HOGY ÖN IS RENDSZERESEN HASZNÁLJA AZ AJÁNLOTT KRÉMEKET, BALZSAMOKAT, ÉS IDŐNKÉNT VISSZAMENJEN ELLENŐRZÉSRE!