Pedikür és lábápolás – Zsédöly Judit Lábápoló Szakember Tel.: 06-20-976-1814
KEDVES LÁTOGATÓ!
Megtisztelő számomra, hogy az én oldalamat választotta!

Zsédöly Judit vagyok, lábápoló szakember, köszöntöm Önt!

Olvassa el bemutatkozásom

ÚJ SZOLGÁLTATÁS:

Pedikűr – Lábápolás kényelmesen!
Önnek egy lépést sem kell tennie, mert a lábápoló szakember
az I., II., III., XII. kerületben házhoz megy!

Bejelentkezés: 06 20 976 1814
A TYÚKSZEM

Elolvasom

BENŐTT KÖRÖM

Elolvasom

ÖN SZERETI A LÁBAIT?

Elolvasom

SZÁRAZ TALPAK..

Elolvasom

VIGYÁZZON A LÁBAIRA!

Elolvasom

A TYÚKSZEM

 

A lábakon található megvastagodott, kemény, kerek formájú szaruhalmozódás a tyúkszem, amely egyfajta bőrelváltozás.

Szemünk csak a felszínét látja, tapintása kemény, alakja kerek, amely mélységében tovább folytatódik a bőr rétegeiben. Pont úgy néz ki, mint egy csúcsával lefelé fordított kúp.

A tyúkszemek a lábfejet érő folyamatos nyomás, súrlódás, dörzsölés hatására jelennek meg.

A lábujjakat szorító cipőben, illetve a lábszerkezet stabilitásának változása (harántboltozat süllyedés) esetén keletkeznek az említett mechanizmusok. Ekkor bőrünket erősebb igénybevételnek tesszük ki, ezért jár sok esetben fájdalommal is.

A gombostűfejnyitől egészen babnagyságúvá nőhet. A szakirodalmak hét különböző clavusról (latin elnevezése) adnak leírást.

Az esetek többségében a talpunkon, a sarkunkon, az ujjak között a 4. és 5. lábujjak (az utolsó előtti és a kisujj) érintkezésénél jelennek meg. Gyakran előfordul a lábujjköröm sarkában, de még a köröm alatt is. Lábáztatás után könnyebben felismerhető, hiszen felülete simává, átlátszóvá válik.

A pedikűrösök tevékenységi köréhez tartozik a tyúkszemek szakszerű ellátása is.

Fontos, hogy a lábápoló szakember az elszarusodott részt is, és a „magot” is el tudja távolítani. Muszáj idézőjelbe tenni a tyúkszemek azon pontját, ahonnan életre kel, vagyis a „magot”, mivel gyökere nem létezik.

 A tyúkszemek idővel ismét megjelenhetnek, még akkor is, amikor a pedikűrös azt megelőzően minden hozzáértésével kezelte az Ön lábait.

LÉTEZNEK OLYAN MAKACSABB, NEHEZEBBEN ELTÁVOLÍTHATÓ TYÚKSZEMEK IS, MELYEK HOZZÁÉRTÉST IGÉNYELNEK, AZ OTTHONI KIPISZKÁLÁSTÓL TEHÁT TÖBBRE VAN SZÜKSÉGÜK!

A PEDIKŰRÖS SZAKÉRTELEMMEL KÉSZÍTI FEL LÁBAIT A TYÚKSZEMEK ELTÁVOLÍTÁSÁRA, ÉS ÚJJÁ VARÁZSOLJA, FELFRISSÍTI AZ ÁLLANDÓAN TERHELT VÉGTAGOKAT!